Hurtig og nem kartoffelsuppe med bacon

Hurtig og nem kartoffelsuppe med bacon

Kartoffelsuppe med bacon

4 personer:

Ingredienser:

3 store zittauerløg

1 kg kartofler

1 spsk god karry

Mælk eller fløde

Salt

200 g bacon

Purløg

Fremgangsmåde:

Kartofler og løg skrælles, skæres i grove stykker og lægges i en tykbundet gryde. Hæld vand i –

Kun lige så det dækker. Tilsæt karry og bring det i kog. Mens grøntsagerne koger skæres baconen i små stykker og steges sprøde over middel varme. Når kartoflerne er møre blendes de med stavblender, til det er en helt glat suppe. Tilsæt mælk/fløde efter smag og konsistens. Vand kan eventuelt bruges – men ikke for meget; hellere tyk og cremet med god smag end vandig og 'flad'.

Smag til med salt. Det er vigtigt at der først saltes til sidst, ellers bliver konsistensen for klistret!

Serveres med sprød bacon, purløgsdrys, og gerne en skive ristet rugbrød eller to med kold smør.

Tip:

Suppler gerne med andre grøntsager - fx persillerod, pastinak, porre, broccoli eller hokkaido - men sørg for at kartoflerne er i overtal, så suppen bliver cremet. Du kan også skifte purløg ud med hakket persille, kørvel eller brøndkarse.

Velbekomme!

Fakta

I denne uges ALT for damerne (nr. 46/2010) kan du i "samtalekøkkenet" læse, hvad det mærkeligste Jacob Mors nogensinde har spist er og meget mere.