Hybenpuré

Hybenpuré

2 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Kogetid: 30 min.
  • Fryse-egnet
  • (ca. 3/4 liter)
  • 500 g modne hyben
  • 3/4 liter vand
  • 1/2 citron

  1. Skær stilk og blomst af de friske hyben og vask dem i koldt vand.
  2. Sæt dem over i en gryde med vand og giv dem et opkog.
  3. Skru ned for varmen og lad dem simre 20-30 min. Pres hyben og væde gennem en sigte og tilsæt citronsaft.
  4. Opbevar puréen i køleskab i 1-2 dage eller frys den i mindre portioner.
  5. Brug evt. tørrede hybenskaller: Udblød 2 dl tørrede hybenskaller i 3/4 liter vand i 15 min. Sæt det over at koge i ca. 20 min.