Hybensirup

Hybensirup

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 20 min.
  • Kogetid: 40 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • (1/2-3/4 liter)
  • 500 g næsten modne hyben
  • 1 liter vand
  • 200 g sukker
  • 1-2 spsk citronsaft

  1. Skær stilk og blomst af de friske hyben og vask dem i koldt vand.
  2. Sæt dem over i en gryde med 1 liter vand. Giv dem et opkog og lad dem simre møre, ca. 25 min.
  3. Si væsken gennem en sigte og derefter gennem et klæde eller kaffefilter over i en ren gryde.
  4. Tilsæt sukker og kog siruppen i ca. 10 min.
  5. Smag til med citronsaft. Hæld siruppen på en skoldet flaske og opbevar den i køleskab.
  6. Brug siruppen til is, pandekager og kager – eller til drinks med danskvand eller hvidvin.