Ingenting – en ægte sønderjysk småkage

Ingenting – en ægte sønderjysk småkage

Ingredienser

  • ca. 75 stk.
  • Arbejdstid: 45 min.
  • Hviletid: 1 time
  • Bagetid: ca. 10 min.
  • Ikke fryse-egnede – opbevares i kagedåse
  • 375 g hvedemel
  • 2 æggeblommer
  • 250 g smør
  • 2 spsk fløde
  • Masse til toppen:
  • 2 æggehvider
  • 300 g sukker
  • 1-2 tsk eddike
  • 2 spsk mandler (finthakkede)

  1. Smuldr smør i melet og tilsæt æggeblommer og fløde. Ælt hurtigt dejen sammen.
  2. Læg den koldt 1 time. Rul dejen ud og udstik den i runde kager med et lille vinglas.
  3. Pisk hviderne stive med sukker og tilsæt eddike og mandler. Læg en skefuld af denne masse på hver af de udstukne kager.
  4. Småkagerne bages i en 150 grader varm ovn i ca. 10 min.