Ingenting – en ægte sønderjysk småkage
Ingredienser
- ca. 75 stk.
- Arbejdstid: 45 min.
- Hviletid: 1 time
- Bagetid: ca. 10 min.
- Ikke fryse-egnede – opbevares i kagedåse
- 375 g hvedemel
- 2 æggeblommer
- 250 g smør
- 2 spsk fløde
- Masse til toppen:
- 2 æggehvider
- 300 g sukker
- 1-2 tsk eddike
- 2 spsk mandler (finthakkede)
- Smuldr smør i melet og tilsæt æggeblommer og fløde. Ælt hurtigt dejen sammen.
- Læg den koldt 1 time. Rul dejen ud og udstik den i runde kager med et lille vinglas.
- Pisk hviderne stive med sukker og tilsæt eddike og mandler. Læg en skefuld af denne masse på hver af de udstukne kager.
- Småkagerne bages i en 150 grader varm ovn i ca. 10 min.