Isdessert fra Sardinien

Isdessert fra Sardinien

Sardinske Leo ejer mit yndlings-trattoria i Rom og har selv opfundet denne lækre isdessert.

Ingredienser

  • 200 g torrone (hård, hvid nougat, gerne fra Sardinien)
  • 150 g mørk chokolade
  • 4 æg
  • 7 dl piskefløde
  • 5 spsk sukker med top

Sådan gør du

  1. Hak nougat og chokolade groft, og stil det klar på et bræt. Kom hhv. æggehvider og blommer i to forskellige skåle. Hviderne piskes med sukkeret, til de er helt stive. Pisk fløden, så den har konsistens som cremefraiche. Pisk blommerne let med en gaffel, og tilsæt blandingen af hvider og sukker langsomt under nænsom omrøring.
  2. Tilsæt dernæst nougat og chokoladeknas. Vend til sidst nougatmassen forsigtigt i den tykke fløde. Hæld blandingen i små forme (eller i én stor), og sæt i fryseren, til konsistensen er som is.
  3. Servér med chokoladestykker, hakket nougat og et strejf smeltet chokolade.