Italiensk klassiker – fra en svensk mesterkok!
Til 4 personer
Carbonara:
200 g. panchetta, skåret i 2 cm store stykker
1 stort fed hvidløg, fint hakket
50 g. reven parmesanost
1 æggeblomme
4 spsk oliven olie (??)
Sort peber
Frisk pastadej:
6 æggeblommer
1 helt æg
225 g. mel
1 spsk. olivenolie
1 knivspids salt
Bland æggeblommer, æg, salt og olivenoile med hænderne, og tilsæt lidt mel – bare lidt af gangen – til det bliver en fin dej. Lad den hvile på køl i 2-3 timer i plastikfilm.
Rul så dejen ud på pastamaskinen, begynd med størrelse 1 og fortsæt til størrelse 8. Tip! Bland den friske pasta med lidt mel, så pastaen ikke klistrer.
Når pastaen er klar, begynder du på sovsen og sætter vand over til pastaen.
Steg panchettaen i olivenolie på en stegepande, til den er gylden. Tilsæt hvidløg og sort peber.
Bland æggeblommen og parmesanosten i en lille skål.
Kog pastaen i lidt saltet vand i 1,5 minut, til den næsten er al dente – så den stadig har ’bid’. Hæld det så over i en si, og gem cirka 3 dl af kogevandet. Hæld pastaen over i stegepanden, hvor du stegte panchettaen, hæld kogevandet over og kog pastaen færdig i panden. Når der er omkring en halv dl. vand tilbage, tilsætter du æggeblommen og parmesanblandingen. Smag til med salt og peber og servér direkte.