Opskrift på italienske brødtunger

Italienske brødtunger

5

Ingredienser

  • 10-12 tunger, der brækkes i 3-4 stykker hver.
  • 5 g gær
  • 1-1,5 dl lunkent vand (kog kold vand op og lad det køle af – varmt vand fra hanen er fyldt med bakterier)
  • 1 nip sukker
  • 150 g fintsigtet speltmel
  • 100 g groft speltmel
  • 1 lille tsk mild salt (f.eks. havsalt eller flagesalt)
  • 1 spsk olivenolie + ekstra til at pensle med.

Sådan gør du

  1. Udrør gæren i lidt af vandet sammen med sukkeret og lad det stå i et kvarter, så gæren begynder at arbejde.
  2. Bland mel med salt i en stor dejskål eller i en bunke på køkkenbordet, lav en fordybning i midten hvori du hælder gærblandingen og 1 spsk olie i.
  3. Tilsæt mere vand, mens du arbejder melet ind i væsken til du har en god, men ikke for tør dej. Ælt den godt igennem – gerne 5-10 minutter, så den bliver rigtig elastisk.
  4. Lad dejen hæve et lunt sted 1-2 timer.
  5. Del dejen i to og tril dem til pølser. Del hver pølse i 6 stykker og rul dem ud til lange, tynde tunger (ca. 20x7cm). Tilsæt lidt mere fintsigtet mel, hvis dejen er for klistret til at rulle ud.
  6. Læg dem på bageplader beklædt med bagepapir, prik dem med en gaffel, pensl dem med olie og bag dem i en forvarmet ovn ved 240 grader i 6-10 min. til de er gyldne og sprøde.
  7. Tre slags fyld til dine brødtunger
  8. Ricotta med siciliansk pesto
  9. 2-3 spsk ricotta
  10. 1 spsk siciliansk pesto (se opskrift nedenfor).
  11. Bland ricotta med pesto og smør på brødet.
  12. Pecorino med figner.
  13. 25-30 skiver tyndt høvlet Pecorino
  14. 2 tørrede figner.
  15. Læg ost på og top med figner skåret i tynde skiver.
  16. Italiens farver
  17. 100 g mascarpone
  18. en pakke parmaskinke
  19. lidt rucola.
  20. Læg lidt mascapone, et par blade rucola og et halvt stykke parmaskinke på brødet.