Janssons fristelse
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Bagetid: ca. 45 min.
- Ikke fryse-egnet
- 200 g (ca. 1½ glas) ansjosfileter (drænet vægt)
- 1 kg kartofler
- 3 løg
- lidt salt (ansjoserne salter meget)
- friskkværnet peber
- ½ l piskefløde
- evt. 2-3 spsk smør (smeltet)
- eller 50 g fast ost (revet)
- Tilbehør:
- evt. godt brød
- Skær ansjoserne i små stykker. Skræl kartoflerne og skær dem ud i stave som små pommes frites.
- Pil løgene og skær dem i tynde skiver fra top til rod.
- Bland ansjoser med kartofler og løg, og krydr med lidt salt og peber. Kom det hele i et ovnfast fad. Hæld fløden over, tilsæt evt. smør eller drys med revet ost.
- Sæt fadet i en 175 grader varm ovn i ca. 45 min., til kartoflerne er møre.
- Nydes gerne med øl og/eller snaps til.