Julens chokoladekage

Julens chokoladekage

Skøn og julet chokoladekage med mandler og mørk chokolade. Se her, hvordan du bager en rigtig lækker julekage med chokolade.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Bagetid: ca. 45 min.
  • Fryse-egnet
  • (6 personer)
  • 4 æg
  • 200 g lyst rørsukker
  • 300 g mørk chokolade
  • 75 g smør
  • 5 spsk piskefløde
  • 75 g mandler (malede eller meget finthakkede)
  • 1 top spsk mel
  • 1 tsk stødt kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 75 g mørk chokolade (hakket)
  • Pynt: hvid chokolade og mandler

Sådan bager du julechokoladekage

  1. Pisk æggeblommerne med sukker, til det er tykt og skummende. Pisk æggehviderne stive.
  2. Bræk de 300 g chokolade i mindre stykker og kom dem i en gryde med smør og piskefløde. Smelt det sammen over svag varme.
  3. Bland de malede mandler med mel, kanel, bagepulver og de 75 g hakket chokolade.
  4. Pisk den smeltede chokoladeblanding i æggemassen og vend mandelblandingen i.
  5. Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i.
  6. Smør en springform med rørindsats (22 cm i diam.) godt og kom chokoladedejen i.
  7. Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min. Lad den svale, før den tages ud af formen.
  8. Smelt chokoladen og kom den i en sprøjtepose af pergamentpapir.
  9. Sprøjt snirkler over kagen og pynt med flækkede mandler.