Julens chokoladekage
Skøn og julet chokoladekage med mandler og mørk chokolade. Se her, hvordan du bager en rigtig lækker julekage med chokolade.
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: ca. 45 min.
- Fryse-egnet
- (6 personer)
- 4 æg
- 200 g lyst rørsukker
- 300 g mørk chokolade
- 75 g smør
- 5 spsk piskefløde
- 75 g mandler (malede eller meget finthakkede)
- 1 top spsk mel
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk bagepulver
- 75 g mørk chokolade (hakket)
- Pynt: hvid chokolade og mandler
Sådan bager du julechokoladekage
- Pisk æggeblommerne med sukker, til det er tykt og skummende. Pisk æggehviderne stive.
- Bræk de 300 g chokolade i mindre stykker og kom dem i en gryde med smør og piskefløde. Smelt det sammen over svag varme.
- Bland de malede mandler med mel, kanel, bagepulver og de 75 g hakket chokolade.
- Pisk den smeltede chokoladeblanding i æggemassen og vend mandelblandingen i.
- Vend til sidst de stiftpiskede æggehvider i.
- Smør en springform med rørindsats (22 cm i diam.) godt og kom chokoladedejen i.
- Bag kagen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min. Lad den svale, før den tages ud af formen.
- Smelt chokoladen og kom den i en sprøjtepose af pergamentpapir.
- Sprøjt snirkler over kagen og pynt med flækkede mandler.