Kalkunsylte
Sylte er normalt en fed sag, som her er i den lette udgave til julebordet, men hvorfor ikke lave den som kold sommermad af fine, nye grønsager som for eksempel ærter, gulerødder og forårsløg?
Ingredienser
- 120 g kalkun- eller kyllingekød
- 2 dl hønsebouillon (2 dl vand + 2 tsk pulver)
- salt & peber
- 4 laurbærblade
- 50 g gulerod
- 50 g rød peberfrugt
- 50 g bladselleri
- 50 g porrer
- 3 blade husblas
- 30 g rugbrød
- sennep
- syltede rødbeder
- Rens alle grønsagerne og skær dem i bittesmå tern.
- Lad kødstykket være helt og læg grønsager og kød i en gryde med hønsebouillon, lidt salt, peber og 2 laurbærblade.
- Lad det småkoge mørt i ca et kvarter og si væden fra i en skål.
- Udblød husblassen i koldt vand, knug væden fra og opløs husblassen i den varme suppe.
- Del kødet i strimler.
- Kød og grønt kommes i en dyb form og overhældes med væsken.
- Pynt med et par laurbærblade. Sylten stilles i køleskabet, til den er stiv.
- Skær sylten i skiver og server den med godt, groft rugbrød, sennep og rødbeder til.