Kalvehjerteragout med timian og citron
Ingredienser
- Arbejdstid:
- 45 min.
- Koge/stegetid:
- 2 timer
- Fryse-egnet
- (4 personer)
- ¾ kg kalvehjerte (strimler)
- 3 spsk mel
- salt og peber
- 25 g smør/olivenolie
- 1 løg (finthakket)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- skallen af 1 citron (usprøjtet, fintrevet)
- frisk timian
- 1 laurbærblad
- ½ l bouillon
- 4 gulerødder (skiver eller tern)
- 1 stor squash (skiver eller tern)
- Tilbehør: kartofler, kartoffelmos eller ris
- Vend hjertestrimlerne i mel blandet med salt og peber. Brun dem i en stegegryde med smør og/eller olie og tag dem op.
- Steg løgene blanke og tilsæt hvidløg, citronskal og krydderier.
- Læg hjertestrimlerne tilbage i gryden og tilsæt bouillon.
- Lad retten simre under låg, til kødet er mørt (ca. 2 timer). Tag kødet op og si sovsen.
- Kog sovsen igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
- Læg kødet tilbage i sovsen og varm det igennem.
- Rist grønsagerne gyldne og møre på en pande med smør og/eller olie.
- Krydr med salt og peber og servér med kalvehjerteragouten og det valgte tilbehør.