Kalvehjerteragout med timian og citron

Kalvehjerteragout med timian og citron

Ingredienser

  • Arbejdstid:
  • 45 min.
  • Koge/stegetid:
  • 2 timer
  • Fryse-egnet
  • (4 personer)
  • ¾ kg kalvehjerte (strimler)
  • 3 spsk mel
  • salt og peber
  • 25 g smør/olivenolie
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • skallen af 1 citron (usprøjtet, fintrevet)
  • frisk timian
  • 1 laurbærblad
  • ½ l bouillon
  • 4 gulerødder (skiver eller tern)
  • 1 stor squash (skiver eller tern)
  • Tilbehør: kartofler, kartoffelmos eller ris

  1. Vend hjertestrimlerne i mel blandet med salt og peber. Brun dem i en stegegryde med smør og/eller olie og tag dem op.
  2. Steg løgene blanke og tilsæt hvidløg, citronskal og krydderier.
  3. Læg hjertestrimlerne tilbage i gryden og tilsæt bouillon.
  4. Lad retten simre under låg, til kødet er mørt (ca. 2 timer). Tag kødet op og si sovsen.
  5. Kog sovsen igennem og smag til med citronsaft, salt og peber.
  6. Læg kødet tilbage i sovsen og varm det igennem.
  7. Rist grønsagerne gyldne og møre på en pande med smør og/eller olie.
  8. Krydr med salt og peber og servér med kalvehjerteragouten og det valgte tilbehør.