
Kalvemedaljoner med råstegte kartofler
Mørt kalvekød med grønsager og cremet sovs.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege/kogetid: 30 min.
- Ikke fryse-egnet
- 4-8 kalvemedaljoner (ca. 600-800 g)
- 2 spsk smør
- 2 spsk olivenolie
- 50 g tørrede svampe (udblødt i vand ca. 30 min.)
- 200 g creme fraiche 38 %
- 2 tsk dijonsennep
- salt og friskkværnet peber
- 750 g kartofler (tynde skiver)
- ca. 1 dl olivenolie (til stegning)
- 1 løg (både)
- 1 spsk smør
- 2 bakker babyspinat
- Pynt:
- bredbladet persille
- Medaljoner:
- Varm smør og olie på en pande, til det er gyldent, og brunkødet ved god varme på begge sider. Stegvidere ved lav varme i 4-5 min. på hver side.
- Svampesovs:
- Varm svampene med cremefraiche, smag til med sennep, salt og peber.
- Råstegte kartofler:
- Steg kartoffelskiverne i olie på en slip let-pande i 6-7 min. på hver side, til de er møre. Lad dem dryppe af og drys med salt.
- Spinat:
- Stegløgbådene klare i smør og krydr med salt og peber. Tilsæt spinat oglad den stege med i ca.1 minut.
- Anret medaljonerne med svampesovs, spinat og råstegte kartofler. Pynt med persille og servér.