Kanelkager

Kanelkager

Dejlig sød kage, der minder meget om en kanelsnegl.

Ingredienser

  • 250 kcal pr. stk
  • 14 stk
  • 2 dl mælk
  • 80 g flydende oliemargarine med rapsolie
  • 2 æg
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 60 g Sukrin+
  • 1/2 tsk salt
  • 2 spsk Skallin
  • 2 tsk bagepulver
  • 10 g skummetmælkspulver
  • 100 g mandelmel
  • 250 g Hvid Hvedemel
  • Fyld:
  • 100 g lightmargarine
  • 75 g Sukrin+
  • 100 g hasselnøddeflager
  • 4 tsk kanel
  • 50 g chokolade, 70-85%

Sådan gør du:

  1. 1/ Kom mælk, flydende oliemargarine og æg i en skål. Pisk det godt sammen.
  2. 2/ Tilsæt kardemomme, Sukrin+, salt, Skallin, bagepulver, skummetmælkspulver, mandelmel og Hvid Hvedemel, og ælt dejen godt igennem. Den bliver klistret i konsistensen.
  3. 3/ Rul dejen ud til en aflang firkant på et stykke bagepapir (ca. 1/2 cm tyk og 30 cm bred).
  4. 4/ Bland fyldet sammen, hak chokoladen groft, og smør på halvdelen af dejen.
  5. 5/ Rul dejen sammen fra den bredeste side. Den er meget klistret og svær at arbejde med.
  6. 6/ Skær ca. 1/2 cm tykke skiver, og læg dem på en bradepande med bagepapir. Tryk dem flade med fingrene.
  7. 7/ Drys med lidt ekstra kanel på toppen. Bag kanelsneglene i en 175 grader opvarmet ovn i ca. 45 min. De skal være gyldne i farven, når du tager dem ud.
  8. Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Orangeknas