Kanelkager
Dejlig sød kage, der minder meget om en kanelsnegl.
Ingredienser
- 250 kcal pr. stk
- 14 stk
- 2 dl mælk
- 80 g flydende oliemargarine med rapsolie
- 2 æg
- 1/2 tsk kardemomme
- 60 g Sukrin+
- 1/2 tsk salt
- 2 spsk Skallin
- 2 tsk bagepulver
- 10 g skummetmælkspulver
- 100 g mandelmel
- 250 g Hvid Hvedemel
- Fyld:
- 100 g lightmargarine
- 75 g Sukrin+
- 100 g hasselnøddeflager
- 4 tsk kanel
- 50 g chokolade, 70-85%
Sådan gør du:
- 1/ Kom mælk, flydende oliemargarine og æg i en skål. Pisk det godt sammen.
- 2/ Tilsæt kardemomme, Sukrin+, salt, Skallin, bagepulver, skummetmælkspulver, mandelmel og Hvid Hvedemel, og ælt dejen godt igennem. Den bliver klistret i konsistensen.
- 3/ Rul dejen ud til en aflang firkant på et stykke bagepapir (ca. 1/2 cm tyk og 30 cm bred).
- 4/ Bland fyldet sammen, hak chokoladen groft, og smør på halvdelen af dejen.
- 5/ Rul dejen sammen fra den bredeste side. Den er meget klistret og svær at arbejde med.
- 6/ Skær ca. 1/2 cm tykke skiver, og læg dem på en bradepande med bagepapir. Tryk dem flade med fingrene.
- 7/ Drys med lidt ekstra kanel på toppen. Bag kanelsneglene i en 175 grader opvarmet ovn i ca. 45 min. De skal være gyldne i farven, når du tager dem ud.
- Få mere inspiration til lækker mad på ALTfordamerne.dk/opskrifter
PRØV OGSÅ: Orangeknas