Kardemommeboller med blåbær

Kardemommeboller med blåbær

Hurtige boller med svensk inspiration.

Kalorier 287 kcal
Protein 7 g 9%
Kulhydrat 40 g 55%
Fedt 11 g 36%
Kostfibre 4 g

(1 person)

Ingredienser

  • Dej:
  • ½ dl minimælk
  • ¼ pakke gær
  • 2 tsk multisød
  • et lille nip salt
  • ½ æg
  • ca. 45 g mel
  • ½ æg (til pensling)
  • Remonce:
  • 15 g DDV-plante 70 (blødt)
  • 25 g multisød
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 50 g blåbær
  • 1 tsk olie (til pensling)

  1. Lun mælken lidt og udrørgæren heri. Pisk det sammenmed multisød, salt og æg. Æltmelet i og bred dejen fladt udpå bagepapir, der er pensletmed lidt olie.
  2. Rør fedtstoffet op med multisødog kardemomme og smørdet hen over dejen. Fordélblåbærrene ovenpå.
  3. Rul dejensammen som en roulade ogskær den i fire stykker. Presdem lidt flade. Pensl med densidste halvdel af ægget og bagbollerne ved 200 grader i ca.10 min., til de er hævede oggyldne.
  4. Find flere kalorielette opskrifter i Vægtkonsulenternes mange opskriftsbøger »