Opskrift på kartoffeltærte med bacon, spinat og ost

Kartoffel-tærte med bacon, spinat og ost

4

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • 125 g grahamsmel
  • ½ tsk salt
  • 125 g smør
  • 1 æg
  • ½-1 spsk vand
  • 1 løg
  • 75 g bacon, skåret i små tern
  • salt, peber og revet muskatnød
  • 1-1½ tsk karry
  • 125 g spinat, optøet
  • 600 g kogte kartofler, skåret i mindres tykker
  • 4 æg
  • 3 spsk cremefraiche 18 %
  • 3 spsk parmesan, groft revet
  • ½ dl piskefløde
  • 3 kviste timian, bladene heraf
  • 1 dl revet ost
  • Salt og peber
  • ½ dl parmesan, groft revet
  • ½ dl bredbladet persille, groft plukket
  • 100 g sorte oliven
  • et drys knust chili
  • Tilbehør: nybagt brød og en god grøntsagssalat

Sådan gør du

  1. Bland hvedemel og speltmel sammen med salt i en skål. Skær smørret i tern, og smuldr det i melet med fingrene. Tilsæt 1 æg, og ælt dejen hurtigt sammen. Hvis der er behov for det, så ælter du dejen med ½-1 spsk kold vand. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile ½-1 time i køleskabet.
  2. Pil og snit løget i små tern. Steg løg og bacon i olivenolie i 3-4 min, indtil løgene er møre, og krydr med salt, peber, muskatnød og karry og bland det sammen med spinat og kogte kartofler. Pisk æggene sammen med cremefraiche, revet parmesan, piskefløde og krydr med timian, salt og peber.
  3. Rul dejen ud til ½ cm tykkelse. Smør et tærtefad eller en tærteform med løs bund med lidt smør, og beklæd formen med dej. Forbag tærten i ovnen i 12 min ved 200 grader. Kom fyldet på tærten – drys med revet ost, og hæld æggemassen på tærten, og bag den 25-30 min, indtil æggemassen er blevet fast, og toppen er gratineret.
  4. Drys tærten med groft revet parmesan, bredbladet persille, sorte oliven og et drys knust chili.
  5. Server tærten sammen med nybagt brød og en god grøntsagssalat.