Kartoffelpizza bagt med rug
4
Ingredienser
- Dej:
- 25 g gær
- 2½ dl lunken vand
- 150 g hvedemel
- 250 g rugmel
- 1 tsk salt
- eventuelt lidt ekstra hvedemel.
- Fyld:
- 2 spsk koldpresset rapsolie
- 800 g kartofler
- salt og friskkværnet peber.
- Til servering:
- 100 g rucola.
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet, rør derefter salt og hvedemel i. Hvis den stadig er lidt klistret, tilsæt lidt mere hvedemel. Ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning i 1 time.
- Del derefter dejen i 2 klumper, rul hver klump ud til en rund tynd pizza, og pensl med rapsolie.
- Vask kartoflerne, skær dem i skiver, og taglæg dem oven på pizzadejen. Drys med rigeligt salt og peber.
- Læg pizzaerne på bageplader beklædt med bagepapir, og bag dem straks i ovnen ved 225 grader 20-25 minutter. Riv rucolaen groft med hænderne, og fordel den ovenpå pizzaerne, når de er kommet ud af ovnen. Server straks.