Kartoffelpizza opskrift

Kartoffelpizza bagt med rug

4

Ingredienser

  • Dej:
  • 25 g gær
  • 2½ dl lunken vand
  • 150 g hvedemel
  • 250 g rugmel
  • 1 tsk salt
  • eventuelt lidt ekstra hvedemel.
  • Fyld:
  • 2 spsk koldpresset rapsolie
  • 800 g kartofler
  • salt og friskkværnet peber.
  • Til servering:
  • 100 g rucola.

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i vandet, rør derefter salt og hvedemel i. Hvis den stadig er lidt klistret, tilsæt lidt mere hvedemel. Ælt dejen godt igennem. Stil den til hævning i 1 time.
  2. Del derefter dejen i 2 klumper, rul hver klump ud til en rund tynd pizza, og pensl med rapsolie.
  3. Vask kartoflerne, skær dem i skiver, og taglæg dem oven på pizzadejen. Drys med rigeligt salt og peber.
  4. Læg pizzaerne på bageplader beklædt med bagepapir, og bag dem straks i ovnen ved 225 grader 20-25 minutter. Riv rucolaen groft med hænderne, og fordel den ovenpå pizzaerne, når de er kommet ud af ovnen. Server straks.

Kartoffelpizza opskrift TIP

Rapsolie er sandsynligvis verdens sundeste olie. Den hjemlige rapsolie findes i mange varianter, og især de koldpressede, lidt dyre olier er efter-hånden oppe på et højt niveau. Brug dem til salater, og som her til at pensle pizza med, og køb den billigere, som fås i supermarkeder, til at stege i.