250 g rensede rabarberstængler 10 g friske spearmint- el. mynteblade 2 spsk. friskpresset citronsaft (skræl citronen, før du presser den)
Skær rabarberne i tynde skiver. Er de for tykke, er oplevelsen for klodset. Kom på skift rabarber og mynteblade ned i et rent syltetøjsglas. Hæld citronsaften henover.
Sursød lage: 200 g lyst rørsukker 2 dl. æbleddike 20 g havsalt Brede strimler skal af 1/2 citron Strejf af chiliflager
Bring alle ingredienserne i kog og lad det koge, indtil sukkeret er opløst. Hæld den kogende lage hen over rabarberne. Pres dem lidt ned med hjælp fra en ske (brug ikke fingrene), så væsken dækker alt.
Hvem?
Kille Enna, 37 år.Kok og forfatter. Aktuel med kogebogen „SMAG – en økologisk køkken kalender.“ Bor på landet i i Sydsverige sammen med sin mand Morten og deres to terrier. Mød hende i ALT for damerne i denne uge (nr. 18, 2010) i 'Samtalekøkkenet'.