Tryl en – næsten – hjemmebagt pizza frem på middagsbordet. Det behøver ikke være så svært eller tidskrævende.
Tid: ca. 25 minutter plus bagetid.
(4 pers.)
1 færdigkøbt pizzadej på bagepapir
500 g løg
1 spsk. olivenolie
1 fed hvidløg
2 tsk. tørret timian
150 g revet mozzarella
Annonse
100 g gedeost
2 tsk. oregano
salt og peber
1 potte frisk oregano til pynt
1.
Pak pizzadejen ud, og læg den på en bageplade på bagepapiret.
2.
Skær løgene i ringe. Varm olien i en gryde, og steg løgene, til de er klare. Tilsæt evt. lidt vand, så de ikke brænder på. Tilsæt presset hvidløg og timian.
3.
Fordel revet mozzarella på pizzabunden, og top med løg. Smuldr gedeosten over, og krydr med oregano, salt og peber.
Annonse
4.
Bag pizzaen i forvarmet ovn ved 225 grader i 12-15 minutter. Pynt med frisk oregano.
Tærte med kartoffel, spinat og feta
Elsker du spinat? Så prøv denne uimodståelige tærte, hvor spinat kombineres med kogte kartofler, fetaost og chorizo.
Tid: ca. 20 minutter plus bagetid.
(4 pers.)
1 færdigkøbt tærtedej udrullet på bagepapir
1 pose optøet helbladet spinat (450 g)
100 g fetaost
300 g kogte, afkølede kartofler
Annonse
100 g chorizopølse
3 æg
2 dl cremefraiche, 18 %
1 tsk. salt
friskkværnet peber
1.
Læg tærtedejen over i en smurt tærteform.
2.
Tø spinaten op, og vrid den fri for vand. Skær
fetaost i tern.
3.
Skær kartoflerne i skiver, og fordel dem i et lag over tærtebunden. Top med spinat, fetaost og chorizo i skiver.
4.
Pisk æg med cremefraiche, salt og peber og hæld massen over tærten. Vend forsigtigt rundt i tærtefyldet med en gaffel, så æggemassen fordeler sig.
5.
Bag tærten i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 40 minutter.