Køb dejen: Næsten hjemmebagt pizza og tærte

Køb dejen: Næsten hjemmebagt pizza og tærte

Næsten hjemmebagt pizza og tærte.

Pizza med løg og gedeost

Tryl en – næsten – hjemmebagt pizza frem på middagsbordet. Det behøver ikke være så svært eller tidskrævende.

Tid: ca. 25 minutter plus bagetid.

(4 pers.)

1 færdigkøbt pizzadej på bagepapir

500 g løg

1 spsk. olivenolie

1 fed hvidløg

2 tsk. tørret timian

150 g revet mozzarella

100 g gedeost

2 tsk. oregano

salt og peber

1 potte frisk oregano til pynt

1.

Pak pizzadejen ud, og læg den på en bageplade på bagepapiret.

2.

Skær løgene i ringe. Varm olien i en gryde, og steg løgene, til de er klare. Tilsæt evt. lidt vand, så de ikke brænder på. Tilsæt presset hvidløg og timian.

3.

Fordel revet mozzarella på pizzabunden, og top med løg. Smuldr gedeosten over, og krydr med oregano, salt og peber.

4.

Bag pizzaen i forvarmet ovn ved 225 grader i 12-15 minutter. Pynt med frisk oregano.

Tærte med kartoffel, spinat og feta

Elsker du spinat? Så prøv denne uimodståelige tærte, hvor spinat kombineres med kogte kartofler, fetaost og chorizo.

Tid: ca. 20 minutter plus bagetid.

(4 pers.)

1 færdigkøbt tærtedej udrullet på bagepapir

1 pose optøet helbladet spinat (450 g)

100 g fetaost

300 g kogte, afkølede kartofler

100 g chorizopølse

3 æg

2 dl cremefraiche, 18 %

1 tsk. salt

friskkværnet peber

1.

Læg tærtedejen over i en smurt tærteform.

2.

Tø spinaten op, og vrid den fri for vand. Skær

fetaost i tern.

3.

Skær kartoflerne i skiver, og fordel dem i et lag over tærtebunden. Top med spinat, fetaost og chorizo i skiver.

4.

Pisk æg med cremefraiche, salt og peber og hæld massen over tærten. Vend forsigtigt rundt i tærtefyldet med en gaffel, så æggemassen fordeler sig.

5.

Bag tærten i forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 40 minutter.

INDKØBSLISTE:

Grønt:

500 g løg

1 potte frisk oregano

Mejerivarer:

100 g fetaost

3 æg

2 dl cremefraiche, 18%

150 g reven mozzarella

100 g gedeost

Kød:

100 g chorizopølse

Kolonial:

1 tærtedej

1 pizzadej

1 pose frossen helbladet spinat

Basisvarer:

300 g kogte kartofler

salt og peber

olivenolie

hvidløg

tørret timian

tørret oregano