Kommenkiks med hørfrø
4
Ingredienser
- 50 g smør
- ½ spsk brunt rørsukker (det er ikke sundere end hvidt sukker, men har en bedre smag)
- 125 g grahamsmel/rugmel eller fuldkornsspeltmel
- ½ tsk bagepulver
- 4 spsk hørfrø, kværnet
- 1 tsk kommen
- 1 tsk havsalt
- 1 æg.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader. Rør smør og sukker let og luftigt, tilsæt resten af ingredienserne og ælt det sammen til en ret blød dej. Stil den koldt i 1 time og rul den meget tyndt ud.
- Skær den ud i firkanter eller en anden fin form. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir, prik dem med en gaffel og bag kiksene, til de har fået fin farve. Lad dem køle af på en rist.
- TIP:
- Køb aldrig færdigkværnede hørfrø. De er harske i smagen. Køb dem hele og kværn dem selv i en kaffekværn eller morter.