Lær at lave Havremysli med kompot af æbler og pærekvæde

Lær at lave Havremysli med kompot af æbler og pærekvæde

Lær at lave Havremysli med kompot af æbler og pærekvæde

1. Skræl pærekvæder og æbler. Del dem i fire og fjern kernehuset. 

Lær at lave Havremysli med kompot af æbler og pærekvæde

3. Kog op og lad det derefter simre i 30 minutter til frugten er blevet meget porøs.

Lær at lave Havremysli med kompot af æbler og pærekvæde

4. Tag det op. Fjern rosmarinkvisten og blend frugten med kogevandet.

Lær at lave Havremysli med kompot af æbler og pærekvæde

5. Sigt

Lær at lave Havremysli med kompot af æbler og pærekvæde

6. Kom kompotten på sylteglas.

Lær at lave Havremysli med kompot af æbler og pærekvæde

7. Rist havreflager, sukker og hasselnøddeflager på tør tefalpande. Når de er let gyldne, tages de af varmen og afkøles.

Lær at lave Havremysli med kompot af æbler og pærekvæde

8. Vend tilslut hakkede, tørrede kirsebær i.

Lær at lave Havremysli med kompot af æbler og pærekvæde

9. Server mysli med kompotten.

Lær at lave Havremysli med kompot af æbler og pærekvæde

TIP

Pærekvæder en gammel dansk sort, der ikke er helt almindelig, men værd at stifte bekendtskab med.

Når pærekvæderne er modne, bliver frugterne citrongule, og formen minder om en blanding af pærer og æbler.

Kan du ikke skaffe pærekvæder, kan almindelige pærer bruges i stedet.

Fakta