Opskrift på kornsalat med nødder, grønkål, æble og chili

Kornsalat med nødder, grønkål, æble og chili.

4

Ingredienser

  • 250 g perlerugkerner
  • salt og peber
  • 1½ spsk æbleeddike
  • 50 g lyse rosiner
  • 1 tsk chili, finthakket
  • 1 tsk citronskal, fintrevet
  • 2 æbler
  • 1 dl græskarkerner
  • 50 g tørrede figner
  • ½-1 dl tørrede tranebær, groft hakkede
  • 1 håndfuld grønkål, finthakket
  • 1 dl hasselnødder, groft hakkede
  • lidt citronsaft og olivenolie

Sådan gør du

  1. Kog perle-rugkernerne efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og afkøl kornene. Krydr de kogte korn med salt, peber, æbleeddike, lyse rosiner, chili og citronskal.
  2. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehuset og skær æblestykkerne i tynde skiver.
  3. Rist græskarkernerne på en tør pande, indtil kernerne begynder at poppe lidt. Kom dem på en tallerken – krydr med salt og lad dem afkøle.
  4. Skær fignerne i mindre stykker. Bland perle-rugkernerne sammen med æblestykkerne, græskarkernerne, figner, tranebær, grønkål, hasselnødder og krydr med lidt salt, citronsaft og olivenolie.