Kornsalat med nødder, grønkål, æble og chili.
4
Ingredienser
- 250 g perlerugkerner
- salt og peber
- 1½ spsk æbleeddike
- 50 g lyse rosiner
- 1 tsk chili, finthakket
- 1 tsk citronskal, fintrevet
- 2 æbler
- 1 dl græskarkerner
- 50 g tørrede figner
- ½-1 dl tørrede tranebær, groft hakkede
- 1 håndfuld grønkål, finthakket
- 1 dl hasselnødder, groft hakkede
- lidt citronsaft og olivenolie
Sådan gør du
- Kog perle-rugkernerne efter anvisningen på emballagen. Hæld vandet fra og afkøl kornene. Krydr de kogte korn med salt, peber, æbleeddike, lyse rosiner, chili og citronskal.
- Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehuset og skær æblestykkerne i tynde skiver.
- Rist græskarkernerne på en tør pande, indtil kernerne begynder at poppe lidt. Kom dem på en tallerken – krydr med salt og lad dem afkøle.
- Skær fignerne i mindre stykker. Bland perle-rugkernerne sammen med æblestykkerne, græskarkernerne, figner, tranebær, grønkål, hasselnødder og krydr med lidt salt, citronsaft og olivenolie.