Krebs med dild og grillede citroner
Hold et vaskeægte svensk krebsegilde.
4
Ingredienser
- 6 liter vand
- 1 dl salt
- 1/2 dl sukker
- 10 hele peberkorn
- 5 dildskærme
- 2 kg levende krebs (der kan også bruges frosne krebs, som er forkogte. Følg da anvisningen på pakken og spring disse kogeanvisninger over)
- 4 citroner
Sådan gør du
- Bring vandet i kog sammen med salt, sukker, peber og dild i din allerstørste gryde. Kom halvdelen af de levende krebs i det spilkogende vand én efter én hurtigt efter hinanden, så vandet bliver ved med at koge. Så dør krebsene nemlig, så snart de rammer vandet. Kog dem ca. 3-4 minutter og tag dem op af vandet. Brug nu samme fremgangsmåde til den sidste omgang krebs. Tag til sidst gryden af varmen og kom alle krebs ned i den. Lad dem stå og trække i vandet, til de skal serveres – gerne 6-8 timer. Tag krebsene op af lagen umiddelbart inden servering.
- Skær citronerne i kvarte og grill dem på en varm grill (eller brug en tør stegepande) i 4-5 min. på hver side.
- Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Nem og velsmagenede hverdagsmad: 5 lækre panderetter