Krokantis

Krokantis

En rigtigt lækker fyldig dessert. Pistacienødder og æggeblommer er primært monoumættet fedt, som er vigtigt for din hormonelle balance, og for dig der gerne vil af med mavefedtet.

6 portioner

Ingredienser

  • 2 plader sukkerfri hvid chokolade, f.eks. fra Cavalier m. rice crisp
  • 2 dl piskefløde
  • 2 bægre pasteuriserede æggeblommer
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 5 spsk Suvida Strø
  • 50 g pistacienødder, hakkede

Sådan gør du

  1. 1/ Hak den hvide chokolade groft. Fordel chokoladen på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag chokoladen ved 110 grader i ca. 1 time. Rør rundt i massen hvert 10.-15. minut. Bliv ikke bekymret, når massen begynder at klumpe. Det skal den. Den vil karamellisere og blive flydende senere. Hvis massen klumper, når den er færdig, kan du blende den lidt eller smuldre den med fingrene.
  2. 2/ Pisk fløden til skum, og vend forsigtigt æggeblommer, vaniljepulver og Suvida Strø i. Vend hakkede pistacienødder og karamelliseret hvid chokolade i.
  3. 3/ Fordel massen i en form beklædt med bagepapir, og læg den i fryseren.
  4. [330 kcal og 16 g protein pr. portion]
  5. Få mere inspiration til lækker mad på Altfordamerne.dk/opskrifter
SE OGSÅ på Boligliv.dk: Ispinde med mango og jordbær