Opskrift på kulmule med lun salat og tartarsauce

Kulmule med lun salat og tartarsauce

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    650 Kcal
  • Fedt:
    30 %
  • Protein:
    28 %
  • Kulhydrat:
    42 %

4

Total:35 minutter

Ingredienser

  • 4 stk kulmule a 200 g
  • salt, friskkværnet peber
  • 2 tsk olivenolie.
  • Lun salat af nye kartofler og bønner:
  • 600 g små, nye skrubbede kartofler
  • 250 g grønne bønner
  • en håndfuld rucola
  • 60 g grønne oliven.
  • Tartarsauce:
  • 100 g fedtfattig mayonnaise
  • 1 hårdkogt, pureret eller moset æggeblomme
  • 1 spsk dijonsennep, evt. grovkornet
  • 5 spsk fintskåret purløg, estragon og dild
  • 2 spsk velafdryppede, finthakkede kapers.
  • 300 g fuldkornsrugbrød i stænger – evt. ristet.

Sådan gør du

  1. Drys salt og peber på fisken. Varm olien og rist fisken på skindsiden i et par minutter til skindet er sprødt. Vend og steg fisken færdig på den anden side.
  2. Kom kartoflerne i en gryde med kogende, letsaltet, kog dem til de lige netop er møre og kog bønnerne med de sidste 4 – 5 minutter. Afdryp grønsagerne, skær evt. kartoflerne i halve eller kvarte, vend dem med oliven og rucola og smag til med salt og peber. Rør alle ingredienser til saucen sammen, smag den til og servér til fisken og den lune salat og ristet rugbrød.

Tip

Du kan lave salaten i forvejen og servere den kold, hvis du synes, det er nemmere.