Lækker lasagne

Lækker lasagne

Der er ikke noget som en lækker lasagne, men den tager tid at tilberede – så lav en stor portion,når du er i gang.

(12 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time og 45 min.
  • Koge/stegetid: 3 timer
  • Fryse-egnet
  • Bolognesesovs (kødsovs):
  • 1 kg magert hakket oksekød
  • 4 spsk olivenolie
  • 3 løg (finthakket)
  • 4 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 dåse koncentreret tomatpuré
  • 6 gulerødder (finthakket)
  • 6 stilke bladselleri (finthakket)
  • 3 dl rød- eller hvidvin
  • 3 dåser hakkede tomater
  • 2 spsk tørret oregano
  • 2 spsk tørret basilikum
  • 3 laurbærblade
  • salt og peber
  • Bechamel:
  • 100 g smør
  • 150 g mel
  • 1½ liter mælk
  • muskatnød
  • salt og peber
  • Endvidere:
  • 250 g tørre lasagneplader
  • 400 g mozzarella (revet)
  • evt. 100 g parmesanost

  1. Bolognese: Brun kødet ien stor stegegryde med olie ad et par omgange og tilsæt løg og hvidløg.
  2. Lad det stege nogle min.og tilsæt så tomatpuré,gulerødder og bladselleri.Vend rundt og tilsætvin. Lad det koge 5 min.
  3. Tilsæt tomater ogkrydderier. Lad sovsen simre ganske svagt 2-3 timer. Tilsæt evt. bouilloneller vand undervejs. Smag til.
  4. Tips til bolognese: Brug evt. en foodprocessor til at hakke løg, hvidløg og grønsager.Udvid evt. med flere grønsager som f.eks.peberfrugt, squash,rodfrugter eller champignoner.
  5. Bechamel: Smelt smør ien gryde og tilsæt mel. Bag det igennem underomrøring og tilsætmælken lidt ad gangen. Kog sovsen igennem 10 min. under omrøring ogsmag til med revet muskatnød,salt og peber.
  6. Lasagne: Læg førstet tyndt lag kødsovs i bunden af ovnfaste fade eller aluforme. Dryp lidtbechamel over og drys med lidt mozzarella. Dæk med lasagnepladerog gentag lagene. Slutaf med et lag bechamelog mozzarella og evt. revet parmesanost.
  7. Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader (180 gradervarmluft) i ca. 40 min. – til pastapladerneer møre og overfladener gylden.
  8. Frysetips: Lasagnen kan fryses ubagt. Tø den op natten over i køleskabet og bag som beskrevet. Lasagnen kan også bagesmed det samme i énstor form. Lad den afkøle,skær den i passende portioner og frys den i fryseposer. Tø den op i køleskabet natten over og bag som beskrevet.
  9. Tips: Sovsene kan også fryses alene. Brug bolognesesovs til friskkogt pasta, som topping til pizza, til chili con carne og som fyld i bagte kartofler. Bechamel kan bruges til andre pastaretter, musaka og cremedesovse og supper.