Lækker limekage

Lækker limekage

Lime hører til citrusfamilienog har i forhold til citron en letkrydret citrussmag. I denne kageer der både limeskal og limesafti kagedejen, samt i den friskelimecreme, som kommes imellembundene.

8-10 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Bagetid: Ca. 40 min.
  • Fryse-egnet
  • 150 g blødt smør
  • 185 g sukker (ca. 2 dl)
  • 3 æg
  • fintrevet skal og saft af 1 lime
  • 240 g mel (4 dl)
  • 1 1 ⁄2 tsk bagepulver
  • Limecreme:
  • revet skal og saft af 2 stk. lime
  • 85 g sukker (1 dl)
  • 1 æg
  • 50 g blødt smør
  • Pynt:
  • flormelisglasur med limesaft
  • strimlet limeskal

  1. Rør blødt smør og sukkergodt sammen og røræggene i ét ad gangen.Rør dejen godt. Tilsætrevet limeskal oglimesaften. Bland melog bagepulver og sigtdet i dejen.
  2. Smør enrandform godt og komdejen i. Bag kagen midti ovnen ved 175 graderi ca. 40 min. Lad kagensvale lidt i formen,inden den vendes udpå en bagerist.
  3. Limecreme:
  4. Kom limeskalog limesaft i en lillegryde sammen med 1 ⁄2dl af sukkeret. Lad detkoge 1-2 minutter. Tagdet fra varmen. Piskæg og resten af sukkeretsammen og hældden varme saft heri,mens der piskes. Tilsætderefter smørretlidt ad gangen, mensder piskes. Sæt cremeni køleskabet, tilden tykner.
  5. Del kageni tre bunde og fordelcremen imellem bundene.Rør flormelis oglimesaft sammen tilen glasur og kom denpå kagen. Pynt medstrimlet limeskal.