
Lækker limekage
Lime hører til citrusfamilienog har i forhold til citron en letkrydret citrussmag. I denne kageer der både limeskal og limesafti kagedejen, samt i den friskelimecreme, som kommes imellembundene.
8-10 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Bagetid: Ca. 40 min.
- Fryse-egnet
- 150 g blødt smør
- 185 g sukker (ca. 2 dl)
- 3 æg
- fintrevet skal og saft af 1 lime
- 240 g mel (4 dl)
- 1 1 ⁄2 tsk bagepulver
- Limecreme:
- revet skal og saft af 2 stk. lime
- 85 g sukker (1 dl)
- 1 æg
- 50 g blødt smør
- Pynt:
- flormelisglasur med limesaft
- strimlet limeskal
- Rør blødt smør og sukkergodt sammen og røræggene i ét ad gangen.Rør dejen godt. Tilsætrevet limeskal oglimesaften. Bland melog bagepulver og sigtdet i dejen.
- Smør enrandform godt og komdejen i. Bag kagen midti ovnen ved 175 graderi ca. 40 min. Lad kagensvale lidt i formen,inden den vendes udpå en bagerist.
- Limecreme:
- Kom limeskalog limesaft i en lillegryde sammen med 1 ⁄2dl af sukkeret. Lad detkoge 1-2 minutter. Tagdet fra varmen. Piskæg og resten af sukkeretsammen og hældden varme saft heri,mens der piskes. Tilsætderefter smørretlidt ad gangen, mensder piskes. Sæt cremeni køleskabet, tilden tykner.
- Del kageni tre bunde og fordelcremen imellem bundene.Rør flormelis oglimesaft sammen tilen glasur og kom denpå kagen. Pynt medstrimlet limeskal.