Lakridselskerens livret

Lakridselskerens livret

Du skal bruge

250 gram frisk spinat, dampet og skåret i grove stykker

1 bundt dild, dampet og grofhakket.

1 bundt bredbladet persille, dampet og grofthakket.

1 bundt frisk koriander, dampet og grofthakket.

4 porrer, skåret i tynde ringe

500 gram oksekød eller lam i tern

1 bundt forårsløg, skåret fint

4 spsk olivenolie

1 løg

½ tsk gurkemeje

1 tsk tørret citronpulver (fås hos mellemøstlige købmænd)

4 dl. Vand

1 dåse cannellini bønner

1 rød peber

1 tsk citronsaft.



Sådan gør du

Kom spinat, dild, koriander, porre og forårsløg i en stor gryde og rør rundt indtil vandet fordamper.

Kom olivenolie i. steg det i et kvartes tid indtil grøntsagerne begynder at tage farve. Tag det af blusset og kom det op i en skål.

Steg kødet på panden indtil det begynder at blive brunt. Tilsæt løg, gurkemeje og rød peber. Steg i ca. 8 min. indtil det grøntsagerne begynder at blive bløde. 

Tilsæt citronpulver. Tilsæt 3 dl. vand og bring det i kog. Lad det simre, lav tildækket, i ca. 15 min.

Tilsæt spinat/grøntsagsblandingen og skru ned for blusset. Lad det simre ca. 1 time. Tilsæt 1 dl. vand, hvis det ser ud til at koge tørt. Kom bønnerne i og kog videre i 30-60 min., indtil kødet er mørt. 

Smag til med salt, chili eller citronsaft.