Lakridselskerens livret
Du skal bruge
250 gram frisk spinat, dampet og skåret i grove stykker
1 bundt dild, dampet og grofhakket.
1 bundt bredbladet persille, dampet og grofthakket.
1 bundt frisk koriander, dampet og grofthakket.
4 porrer, skåret i tynde ringe
500 gram oksekød eller lam i tern
1 bundt forårsløg, skåret fint
4 spsk olivenolie
1 løg
½ tsk gurkemeje
1 tsk tørret citronpulver (fås hos mellemøstlige købmænd)
4 dl. Vand
1 dåse cannellini bønner
1 rød peber
1 tsk citronsaft.
Sådan gør du
Kom spinat, dild, koriander, porre og forårsløg i en stor gryde og rør rundt indtil vandet fordamper.
Kom olivenolie i. steg det i et kvartes tid indtil grøntsagerne begynder at tage farve. Tag det af blusset og kom det op i en skål.
Steg kødet på panden indtil det begynder at blive brunt. Tilsæt løg, gurkemeje og rød peber. Steg i ca. 8 min. indtil det grøntsagerne begynder at blive bløde.
Tilsæt citronpulver. Tilsæt 3 dl. vand og bring det i kog. Lad det simre, lav tildækket, i ca. 15 min.
Tilsæt spinat/grøntsagsblandingen og skru ned for blusset. Lad det simre ca. 1 time. Tilsæt 1 dl. vand, hvis det ser ud til at koge tørt. Kom bønnerne i og kog videre i 30-60 min., indtil kødet er mørt.
Smag til med salt, chili eller citronsaft.