
Lammekoteletter a la irsk stuvning
I Irland er der mangefår, lam, kartofler ogrodfrugter. En kendt retmed disse råvarer erirsk stuvning, som herer lavet med lækrelammekoteletter.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Stege/kogetid: 60 min.
- ca. 8 dobbelte lammekoteletter (eller 4 oksesteaks)
- lidt olie (til stegning)
- 2 løg (hakkede)
- ½ lille hvidkålshoved (stykker)
- 500 g kogefaste kartofler (skiver)
- 300 g majroer (både)
- 3-4 gulerødder (skiver)
- 1 spsk groft salt
- friskkværnet peber
- ½ liter øl (og/eller vand)
- Drys: persille (hakket)
- Brun koteletterne i fedtfra fedtkanten: Holdkoteletterne lodret medto gafler eller en køkkenpincetog lad fedtetsmelte fra. Steakenebrunes i lidt olie. Tagkødet fra panden ellergryden og steg løgog kål i 5-7 min. underomrøring.
- Læg løg- ogkålblandingen i bundenaf et ovnfast fad medkartofler, majroer oggulerødder. Krydr medsalt og peber. Hæld ølog/eller vand i fadet,læg koteletterne øverstog dæk fadet til. Sætdet i en 200 gradervarm ovn i ca. 45 min.,til grønsagerne er møreog kødet gennemstegt.Smag retten til medsalt og peber.