Lammesteaks med citron-kikærtemos

Kikærtemosen indeholder godt med protein, og kan sagtens bruges til andre slags kød eller alene i sandwich.

Ingredienser

  • 5 g DDV plante 70 til stegning
  • 85 g lammesteak
  • salt og peber
  • 100 g persillerod
  • 100 g kikærter (dåse)
  • 1 fed hvidløg
  • 15 g citronolie
  • skal og saft af 1 citron (økologisk)
  • salt og peber
  • frisk mynte

Sådan gør du:

  1. Varm en lille pande op med fedtstoffet. Steg kødet ved høj varme. Det skal have en god stegeskorpe, men stadig være rosa i midten. Krydr med salt og peber. Skræl persilleroden, og skær den i små tern. Kog den mør i usaltet vand. Mos den kogte persillerod med kikærter, presset hvidløg og citronolie (blend det eventuelt i en minihakker). Smag mosen til med reven citronskal og citronsaft samt salt og peber. Anret kødet med mosen og pynt med frisk mynte
  2. Kalorier 446 kcal
  3. Protein 25 g (22 procent)
  4. Kulhydrat 27 g (23 procent)
  5. Fedt 28 g (55 procent)
  6. Kostfibre 10 g
  7. Vil du gerne tabe dig? Tilmeld dig ALT for damernes Slankeklub

Tip:

Der kan bruges andre bønner eller ærter i retten, f.eks. butterbeans.