
Langtidsbagte tomater
Tomatsmagen bliver sød ogintens, når du langtidsbagertomater. Brug de bagtetomater i salater, sandwichog pasta, som topping påbruschetta, pizza, tærte,æggekage og som tilbehørtil stegt kød, fugl eller fisk.
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid: 3 timer
- Ingredienser:
- 1 kg tomater
- 1 hvidløg
- en håndfuld timian (eller 1-2 stilke rosmarin)
- salt og peber
- 3 spsk. olivenolie
- Vask tomaterne, ogskær dem i halve. Lægdem med skærefladenopad på en bageplade med bagepapir.
- Del hvidløget i fed, ogfordél dem mellem tomaterne.Drys med finthakkettimian, salt og peber,og stænk med olie.
- Sæt pladen i ovnen ved125 grader i ca. 3 timer.Opbevar de afkøledetomater i en boks med lågi køleskabet.