Rosenkål med stegt rødfisk og æbler
Rosenkål går godt sammen med fisk, men pas på med ikke at overkoge dem - ellers bliver de kedelige i smagen.
4
Ingredienser
- 4 spsk olivenolie
- 4 stk rødfiskefileter med skind
- 200 g frisk rosenkål
- 1 æble
- 10 cherrytomater
- 1 fed hvidløg
- ½ bundt frisk persille
- salt og peber
Sådan laver du rosenkål med fisk
- Sæt en gryde over med med letsaltet vand.Varm en pande op og kom olivenolie på panden. Befri rødfiskefileterne for ben. Fjern fiskeskel, hvis der sidder noget på skindet. Skær et kryds i fileten, så den ikke bøjer sig ved stegning.Steg rødfiskefileterne ved høj varme med skindsiden nedad, i 5 min. Vend fisken, og steg den på kødsiden i 2 min. Krydder med salt og peber.Befri de første 3-4 yderblade af rosenkålen, del dem derefter i halve stykker.Når vandet koger, kommer du rosenkålen i. Lad dem koge i 5 min. De skal være møre, men stadigvæk have bid.Tag dem op af det kogende vand og skyl dem kort under koldt vand, men uden at de bliver kolde. Skær æble og tomat i mindre tern. Snit hvidløget fint. Tag fisken af panden, og steg derefter æble, tomat og hvidløg, så de bliver møre. Tilsæt 2 spsk vand.Anret nu fisk og kål på en tallerken. Kom æble/tomatsaucen på og drys med finthakket frisk persille.