Lilla kål-bruschetta
Servér kål-bruschetta som en forret med lidt ekstra dressing ved siden af.
4 personer
Ingredienser
- 1 rødt spidskål
 - 200 g ærter med bælge
 - 8 radiser
 - 1 rødløg
 - 2 ferskner eller mangoer
 - 1 håndfuld dild
 - 200 g kold- eller varmrøget laks
 - SalatTøsens thousand island-dressing:
 - 200 g solmodne tomater (gerne bøftomater)
 - 2 spsk. friskrevet peberrod
 - 1 citron (saften)
 - 3 spsk. cremefraiche 38%
 - 1 bakke karse
 - havsalt og friskkværnet peber
 
- Pil evt. kedelige yderblade af spidskålen, skær bunden af, og tag forsigtigt bladene fra.
 - Bælg ærterne. Skær top og bund af radiserne, og snit dem i tynde runde skiver. Pil rødløget, og snit det i bittesmå tern.
 - Halvér fersknerne, tag stenen ud, og skær dem i både. Hak dilden groft, men gem lidt hele kviste til at pynte med.
 - Skær laksen i fine strimler, og del portionen i fire. Læg 4 hele blade spidskål på et fad. Snit to ekstra blade fint – de skal bruges som fyld.
 - Anret kål, ærter, radiser, rødløg, ferskner, dild og laks i de fire kålblade. Hæld lidt af dressingen over, og pynt med dild.
 
SalatTøsens thousand island-dressing:
- Befri tomater for stilk, og læg dem i en blender. Riv peberroden. Blend tomater med peberrod, citronsaft, salt og peber. Smag dressingen til.
 - Tomaten tilføjer sødme til dressingen, men den skal stadig have syrlighed og lidt bid fra peberroden. Vend cremefraichen i dressingen. Fedmen løfter smagen og passer fantastisk til de modne tomater.
 - Servér dressingen med friskklippet karse ovenpå.
 
De bedste opskrifter til dit nytår
- 
    
        
        Champagnemojito
 - 
    
        
        Nytår: 11 skønne opskrifter på velkomstdrinks og cocktails til årets sidste fest
 - 
    
        
        Lækre snacks til nytårstalen: 3 nemme hapser
 - 
    
        
        9 skønne hovedretter til nytårsaften
 - 
    
        
        Børnevenlig nytårsmenu: Nytårsmad med krudt i
 - 
    
        
        Festlig nytårsmenu med små retter
 - 
    
        
        Nytårsmenu med skaldyr
 - 
    
        
        Vegetarisk nytårsmenu: 10 lækre opskrifter
 - 
    
        
        Klassisk nytårsmenu med med stegt torsk, dyremedaljoner & tærte
 - 
    
        
        Brownielagkage med champagneflødeskum
 - 
    
        
        Chokolademousse med Baileys salted caramel & karamelpopcorn
 - 
    
        
        Festlige nytårsfristelser: Solbærflødeboller