Linsesalat med feta
Næringsindhold
- Energi pr. person:598 Kcal
- Fedt:29 %
- Protein:22 %
- Kulhydrat:49 %
4
Ingredienser
- 200 g beluga- eller puy-linser
- 1 agurk
- 2 rødløg
- 250 g cherrytomater
- 2 spsk olivenolie
- 1 spsk hvidvinseddike
- salt, peber
- 1/2 dl hakket persille
- 1/2 dl hakkede mynteblade
- 200 g feta
- 40 g ristede nødder f.eks. græskarkerner og pinjekerner.
- 4 pitabrød.
Sådan gør du
- Kog linserne i letsaltet vand i ca. 20 min. og skyl godt i koldt vand.
- Flæk agurken, fjern kernerne med en ske og skær den i skiver. Skær rødløgene i smalle både og halvér tomaterne.
- Vend linser og grøntsager i en marinade af olivenolie, hvidvinseddike, salt, peber og hakkede krydderurter.
- Bræk fetaen i mindre stykkerog kom den i salaten. Drys med nødder og servér med pitabrød.