Opskrift på linsesalat med feta

Linsesalat med feta

Næringsindhold

  • Energi pr. person:
    598 Kcal
  • Fedt:
    29 %
  • Protein:
    22 %
  • Kulhydrat:
    49 %

4

Ingredienser

  • 200 g beluga- eller puy-linser
  • 1 agurk
  • 2 rødløg
  • 250 g cherrytomater
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • salt, peber
  • 1/2 dl hakket persille
  • 1/2 dl hakkede mynteblade
  • 200 g feta
  • 40 g ristede nødder f.eks. græskarkerner og pinjekerner.
  • 4 pitabrød.

Sådan gør du

  1. Kog linserne i letsaltet vand i ca. 20 min. og skyl godt i koldt vand.
  2. Flæk agurken, fjern kernerne med en ske og skær den i skiver. Skær rødløgene i smalle både og halvér tomaterne.
  3. Vend linser og grøntsager i en marinade af olivenolie, hvidvinseddike, salt, peber og hakkede krydderurter.
  4. Bræk fetaen i mindre stykkerog kom den i salaten. Drys med nødder og servér med pitabrød. 

TIP

Kan laves med bulgur i stedet for linser.