
Lun brie med honningstegte pærer og frisk rosmarin
En enkel men meget lækker osteservering. Pærernes sødme og den aromatiske rosmarin er som skabt til briens salte smag.
Ingredienser
- 1 stor brie, ca. 400 g
- 1 spsk smør
- 2 modne, faste pærer, gerne doyenne eller conference
- ca. 1 ½ dl akaciehonning eller rosmarinhonning
- 3 store rosmarinkviste
- Tilbehør:
- sprøde rugkiks, f.eks. Bornholms rugkiks
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader, og læg brien i et ovnfast fad. Skær pærerne i både, og rist dem i smørret på en pande i et par minutter. Tilsæt honning og rosmarin, og lad det varme op et minuts tid sammen med pærerne. Sigt pærerne fra, og arranger dem i et lille fad, og hæld honningen og smør fra stegnigen i en skål eller lille glas sammen med rosmarinen.
- Lun brien 5-7 minutter i ovnen, og servér den med det samme med pærerne, den lune honning og gerne sprøde rugkiks.
- SE FLERE opskrifter her
SE OGSÅ på Hjemmet.dk: Weekendmenu: Fisk med citronhollandaise og irsk brødbudding