Lun brie med honningstegte pærer og frisk rosmarin

Lun brie med honningstegte pærer og frisk rosmarin

En enkel men meget lækker osteservering. Pærernes sødme og den aromatiske rosmarin er som skabt til briens salte smag.

Ingredienser

  • 1 stor brie, ca. 400 g
  • 1 spsk smør
  • 2 modne, faste pærer, gerne doyenne eller conference
  • ca. 1 ½ dl akaciehonning eller rosmarinhonning
  • 3 store rosmarinkviste
  • Tilbehør:
  • sprøde rugkiks, f.eks. Bornholms rugkiks

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 200 grader, og læg brien i et ovnfast fad. Skær pærerne i både, og rist dem i smørret på en pande i et par minutter. Tilsæt honning og rosmarin, og lad det varme op et minuts tid sammen med pærerne. Sigt pærerne fra, og arranger dem i et lille fad, og hæld honningen og smør fra stegnigen i en skål eller lille glas sammen med rosmarinen.
  2. Lun brien 5-7 minutter i ovnen, og servér den med det samme med pærerne, den lune honning og gerne sprøde rugkiks.
  3. SE FLERE opskrifter her