Lun soufflé-kage: Salzburger Nockerl

Lun soufflé-kage: Salzburger Nockerl

”Salzburger Nockerl” eren sød specialitet fraSalzburg-området.

4 personer

Ingredienser

  • Bagetid: 30-40 min
  • Ikke fryse-egnet
  • 50 g smør (blødt)
  • 50 g sukker
  • ½ stang vanilje (kornene)
  • 4 æg (delt i blommer og hvider)
  • 25 g hvedemel
  • 1 dl mælk
  • 2-3 spsk smør (til formen)
  • Drys: flormelis

  1. Pisk smør og sukkerluftigt med vaniljekornene.Tilsæt en æggeblommead gangen ogrør. Drys mel i blandingenigennem en si ogrør derefter mælken idejen.
  2. Pisk æggehvidernestive og vend dem idejen. Hæld den straksi et smørsmurt ovnfastfad og sæt det i ovnenved 225 grader.
  3. Bagdesserten i ca. 35 min.,til overfladen er gylden,og kagen er gennembagt.Drys med flormelisog servér straks.