Mageløse marengs

Mageløse marengs

Lækre marengs lagt sammen med myntecreme eller chokoladecreme. Mums!

Ca. 40 stk.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 1 time
  • Ikke fryse-egnet
  • 3 æggehvider, 1 dl
  • 200 g sukker
  • Chokolademarengs
  • Arbejdstid: 30 min.
  • Bagetid: 1 time.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 portion marengsmasse
  • 125 g mørk chokolade
  • Chokoladecreme
  • Arbejdstid: 15 min.
  • Kogetid: 5 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 100 g mørk chokolade
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl cremefraiche 38% (eller piskefløde)
  • Myntecreme
  • Arbejdstid: 15 min.
  • Kogetid: 6 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 50 g sukker
  • 1⁄2 dl vand
  • 5 kviste frisk mynte
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl 1 dl cremefraiche 38%

  1. Hvide marengs
  2. Tænd ovnen på 125 grader.Pisk æggehvidernestive og pisk sukkereti lidt ad gangen understadig piskning. Fortsætmed at piske, til massen er sej og blank.
  3. Fyldmassen i en sprøjteposeog sæt den som „kys“på størrelse med enfemmer på bagepladermed bagepapir. Sætdem i ovnen ca. 1 time –til de er tørre og slipperbagepapiret. Opbevardem i en kagedåse.
  4. Chokolademarengs
  5. Hak chokoladen groftog smelt den over vandbad.Tilbered en portionhvid marengsmasse ogvend den smeltede chokoladei. Fortsæt somi opskriften til hvidemarengs.
  6. Chokoladecreme
  7. Hak chokoladen groft.Giv fløden et opkog ogtag gryden af varmen.Rør den hakkede chokoladei og rør, til deter helt smeltet. Hælddet over i en skål og stildet i køleskab.
  8. Pisk denkolde chokoladeflødesammen med cremefraichetil skum og fylddet i en sprøjtepose.Sprøjt halvdelen afmarengsene med chokoladecremeog sætdem sammen med denanden halvdel.
  9. Myntecreme
  10. Kog vand og sukkerigennem, til sukkereter helt opløst. Hak deskyllede mynteblade ogkom dem i sukkervandet(siruppen). Kog deti 3 min. og hæld det ien skål til afkøling.
  11. Piskfløde og cremefraichetil skum og pisk denkolde myntesirup i. Lægmarengs sammen medmyntecreme to og to.