Klejner med citronskal
Disse klejner er altid meget populære og efterspurgte. Opskriften er enkel, men det kræver lidt øvelse at rulle dejen ud og forme klejnerne.
Klejner med citronskal
Tid: ca. 50 minutter plus hviletid samt tid til kogning.
(Ca. 75 stk.)
125 g blødt smør
125 g sukker
3 hele æg
5 spsk. piskefløde
reven skal af 1 økologisk citron
2 tsk. bagepulver
ca. 500 g hvedemel
palmin til kogning
1. Rør smør og sukker godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Tilsæt dernæst piskefløde og citronskal.
2. Bland bagepulver med hvedemel, og rør det i dejen. Ælt dejen godt sammen, til den er glat og smidig. Pak dejen i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 1 time. Herefter vil den være lettere at rulle ud.
3. Rul dejen ud – den skal være ca. 3 mm tyk. Strø ikke mel på bordet inden, men brug evt. en udrulningsmåtte fra Tupperware.
4. Skær dejen ud i 3 cm brede strimler med en klejnespore. Skær strimlerne i snitter på skrå, ca. 7 cm lange. Skær et lille snit i midten af hver, og træk halvdelen af dejen igennem. Vrid klejnerne let.
5. Varm palminen op ved svag varme, til det når kogepunktet. Når det syder omkring en tandstik, er den klar til brug.
6. Kog klejnerne 4-6 stk. ad gangen, til de er gyldne/lysebrune. Tag klejnerne op med en hulske, og lad dem afdryppe på fedtsugende papir. Gentag, indtil alle klejnerne er kogt.