Middelhavskrydret wok med oksekød

Middelhavskrydret wok med oksekød

En wok inspireret af det sydeuropæiske køkken.

2-3 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 40 min. (afhængigt af snittetid)
  • Stegetid: 10 min.
  • 200 g hakket oksekød
  • 2 spsk olivenolie
  • 1½-1 (500 g) savojkål, (eller hvidkål, snittet)
  • 1 løg (halve ringe)
  • 2-3 fed hvidløg (knust)
  • 4 tomater (tern)
  • ½ citron (saft)
  • 2 spsk friske blade timian, merian eller oregano (eller 1 spsk tørrede)
  • salt og friskkværnet peber
  • Tilbehør:
  • brød

  1. Varm en wok, en pande eller en gryde op, så den er godt varm. Kom olie i og steg kødet et par minutter på alle sider. Tilsæt kål, løg og hvidløg og steg det hele sprødt under omrøring i 3-4 min.
  2. Tilsæt tomat, citronsaft og krydderierne. Varm op, tag retten fra varmen og smag den til med salt, peber og citronsaft. Servér straks retten med brød.