Direktørens livret: Spoleben med rødkålssalat

Direktørens livret: Spoleben med rødkålssalat

Braiseret spoleben med perlebyg, selleri, æbler og svampe

(6 pers.)

6-8 stk. spoleben – gerne saltet let i forvejen

½ dl rapsolie

150g perlebyg

1 skalotteløg, hakket

2 spsk. hvedemel

3-4 laurbærblade

250g knoldselleri i 1 cm tern

1-2 æbler med skræl i 1 cm tern

1 stor håndfuld svampe, ristede i lidt olie.

1 spsk. finthakket frisk rosmarin

1-3 spsk. grov sennep

3 dl æblemost

3 dl vand

Æbleeddike

Vand

Brun kødet grundigt i olien i en gryde (af flere omgange).

Tilsæt løg og svits.

Tilsæt mel og svits

Tilsæt most og vand og laurbærblade.

Lad kødet simre næsten mørt under låg – ca. 60 min.

Tilsæt perlebyg og knoldselleri og lad simre indtil mørt – ca. 25 min. – tilsæt mere vand hvis nødvendigt.

Tilsæt svampe og æbler de sidste 5 min.

Smag til med sennep, æbleeddike og rosmarin.

Sprød rødkålssalat med tørrede kirsebær, mandler og feta

Salat:

600-700 gram rødkål

1 tsk. havsalt

80 gram tørrede kirsebær

1 stort rødløg

Dressing:

½ dl. mandelolie

3 spsk. kirsebæreddike

2 spsk. honning

Topping:

80 gram mandler

Lidt olivenolie

Havsalt

80 gram feta

Salat:

Skær stokken af rødkålen, og kassér den. Snit rødkålen meget fint, brug evt. et mandolinjern. Vend rødkålen med saltet i en stor skål og lad den trække i ½ time. Del kirsebærrene i to. Hak rødløget så fint som muligt

Dressing:

Rør mandelolie, kirsebæreddike og honning sammen.

Topping:

Hak mandlerne groft, og rist dem i lidt olivenolie på en varm pande, til de er gyldne. Krydr efterfølgende med salt.

Bland rødkål, kirsebær og halvdelen af mandlerne med dressingen, og arranger rødkålssalaten på et fad. Top med smuldret feta og resten af de hakkede mandler.