Nem og lækker gæstemenu

Nem og lækker gæstemenu

Står weekenden på gæster, ellerhar du måske bare lyst til en god middag såse med her, hvor vi serverer en lækker menu med blomkålsbisque,andebryst ogen lækker æblekage med vanillesirup.. Vi kan næsten love det bliver ensucces.

Nem og lækker gæstemenu

FORRET: BLOMKÅLSBISQUE MED DILD-OLIE

Tid: ca. 30 min. (4 pers.)

1 liter vand

1 blomkål

1 fed hvidløg

2 dåser kokosmælk

1 potte frisk koriander

salt og peber

Dildolie:

1 bundt dild

1 dl olivenolie

1 agurk

1. Bring vandet i kog.

2. Del blomkålen i små buketter, og læg dem i en skål. Hæld det kogte vand over blomkålen, og lad den stå ca. 10 min og mørne.

3. Kasser vandet, og kom blomkål, presset hvidløg, halvdelen af kokosmælken og koriander i en blender. Kør til en flydende cremet suppe. Rør resten af kokosmælken i, og smag suppen til med salt og peber.

4. Hak dilden fint, og rør med olien.

5. Skær agurken i skiver på langs med en skræller, så den ligner båndpasta. Anret suppen i skåle, og server med dildolie og agurk.

Nem og lækker gæstemenu

HOVEDRET: ANDEBRYST MED ÆBLER, SVAMPE OG PERLEBYG

Tid: ca. 30 min. plus stegetid

(4 pers.)

2 stk. andebryster

1 spsk. olivenolie til stegning

salt og peber

1 dl hønsebouillon

2 æbler

250 g svampe

1 rødløg

2 spsk. smør

3 spsk. balsamicoeddike

2 spsk. brun farin

Tilbehør:

perlebyg

timian

1. Tænd ovnen på 180 grader.

2. Rids skindet på andebrysterne. Varm olien på en pande, og brun andebrysterne på skindsiden.

3. Læg andebrysterne i et ovnfast fad, krydr med salt og peber, og hæld bouillon ved. Steg i ovnen i 15-20 min. afhængig af, hvor gennemstegt du kan lide kødet.

4. Halver æblerne, fjern kernehuse, og skær æblerne i både. Børst svampene rene. Pil løget, og skær i både.

5. Varm halvdelen af smørret på en pande, og rist løg og svampe. Tilsæt balsamicoeddike, og lad det fordampe. Vend brun farin i blandingen, og vend forsigtigt rundt.

6. Varm resten af smørret, og steg æblerne, til de er møre, men ikke for bløde. Vend løg og svampe med æbler, og server til andebrysterne med kogt perlebyg. Drys frisk timian over før servering.

Nem og lækker gæstemenu

ÆBLEKAGE MED VANILJESIRUP

Saftig, sød og stærkt vanedannende. Æblekagen dryppes med vaniljesirup, efter den er bagt – se opskrift nederst på denne side.

Tid: ca. 20 min. plus bagetid

(1 tærte – ca. 10 stk.)

200 g blødt smør

200 g sukker

4 æg

200 g hvedemel

1 spsk. bagepulver

1 spsk. vaniljesukker

4 æbler

1. Rør smør og sukker hvidt med en elpisker. Tilsæt æggene et ad gangen. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker, og rør det i dejen.

2. Fordel dejen i en smurt springform, ca. 26 cm diameter.

3. Halver æblerne, fjern kernehuset, og skær æblerne i både. Fordel æblerne på toppen af kagedejen. Bag kagen ved 180 grader i ca. 45 min.

4. Afkøl kagen, før den dryppes med vaniljesirup.

Vaniljesirup til at dryppe over kagen (ellers smager den også godt som den er eller med flødeskum eller cremefraiche.)

Nem og lækker gæstemenu

VANILJESIRUP

Tid: ca. 15 min.

korn af 2 vaniljestænger

2 dl vand

200 g sukker

1. Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud.

2. Kom vaniljekorn, stænger, vand og sukker i en gryde, og kog op. Lad det koge ved svag varme uden låg i ca. 10 min., til lagen tykner en smule. Afkøl siruppen, før den dryppes over kage, frugt eller lignende.