Nem hverdagsmad i maj
Det vrimler med gode danske grøntsager i supermarkederne lige nu. Spis dem med godt grillet kød eller fisk til.
Svinekotelet med dampet spidskål og asparges
Fantastisk enkel hverdagsmad – smid koteletterne på grillen, hvis den er kommet frem, eller grill dem på panden.
Tid: ca. 25 min.
(4 pers.)
800 g nye kartofler
1 spidskål
1 bundt grønne asparges
2 dl vand
20 g smør
50 g saltede nødder
4 svinekoteletter
salt og peber
1.
Kog kartoflerne lige netop møre.
2.
Snit spidskålen fint. Knæk det nederste stykke af aspargesene, der hvor de knækker naturligt. Skær asparges i snitter.
3.
Kom spidskål i en gryde med vand og smør, og damp under låg i ca. 3 min. Tilsæt asparges, og damp i yderligere 1 min. Tag gryden af varmen, og afdryp.
4.
Vend salte nødder med kål og asparges.
5.
Krydr koteletterne med salt og peber, og grill dem i ca. 3 min. på hver side afhængig af tykkelse. Server koteletter med dampet spidskål og nye kartofler.
Få opskriften på stegt tun med hvide asparges på næste side...
Stegt tun med hvide asparges
De hvide asparges skal spises, mens sæson er. Server til et stykke stegt tun eller med friskpillede fjordrejer, hvis du kan få det.
Tid: ca. 20 min.
(4 pers.)
16 hvide asparges
2 dl yoghurt naturel
1 spsk. sød sennep
1 bundt dild
salt og peber
1 spsk. olivenolie til stegning
4 tunbøffer
frisk kørvel
Tilbehør:
Groft brød
1.
Knæk det nederste af aspargesene, der hvor de knækker naturligt. Skræl aspargesene fra hoved og ned. Kog asparges i letsaltet vand i ca. 5 min. afhængig af tykkelse.
2.
Afdryp asparges, og afkøl.
3.
Rør en dressing af yoghurt naturel, sød sennep og hakket dild. Smag til med salt og peber.
4.
Varm olien på en pande, og steg tunbøfferne i ca. 1 min. på hver side. Server med asparges, dilddressing, kørvel og brød.
Få opskriften på en lækker sommersalat på næste side...
PRØV OGSÅ EN ANDEN LÆKKER MAJ-MENU MED SPIDSKÅLPESTO OG RABARBER.
Månedens nemme snack: Hjemmelavet sommersalat
Hvis der er noget, der smager af dansk forår og sommer, så må det være sommersalat!
Rør 175 g fynsk rygeost med 1 dl cremefraiche 18 %, 1 bundt radiser i skiver og 1 bundt klippet purløg.
Smag sommersalaten til med salt og peber, og server på rugbrød.
Få flere opskrifter på nem sommermad her.