Nemt i marts

Nemt i marts

Brug sæsonens råvarer, og forkæl dig selv og familien med ingredienser af god kvalitet, så smager hverdagsmaden fantastisk – og den er nem at tilberede!

PERLEBYG MED URTER, RØGET LAKS OG PEBERRODSCREME

‘Tøsemad’ vil nogen måske mene, men salaten er en smagseksplosion af uimodståelige råvarer.

Tid: ca. 20 min. plus kogetid

(4 pers.)

200 g perlebyg

1 håndfuld friske krydderurter,

f.eks. dild, purløg og bredbladet persille

2 æbler

200 g Philadelphia light 12%

2 spsk. cremefraiche 18%

1 spsk. friskrevet peberrod

salt og peber

200 g røget laks, f.eks. tørve-røget skotsk laks fra ”Verdens bedste laks” – (den er så god, at den smelter på tungen)

1.

Kog perlebyg som angivet på emballagen, og afkøl.

2.

Hak krydderurterne. Halver æblerne, fjern kernehus, og skær æblerne i tynde både. Vend perlebyg med krydderurter og æbler.

3.

Rør en creme af Philadelphia, cremefraiche og revet peberrod. Smag til med salt og peber.

4.

Skær laksen i tynde skiver, og vend med salaten. Top med peberrodscreme.

Månedens nemme snack

TOAST MED STENBIDERROGN, URTECREME OG ÆBLESALSA

En klassiker – nu med æble!

Tid: ca. 15 min.

(4 pers.)

2 æbler

1 rødløg

2 dl cremefraiche 18%

1 håndfuld krydderurter

salt og peber

8 skiver flutes

200 g renset stenbiderrogn

1 citron

1.

Skær æblerne i tynde skiver. Skær løget i både.

2.

Rør cremefraiche med hakkede krydderurter, og smag til med salt og peber.

3.

Rist brødet. Top med æble, stenbiderrogn og urtecreme. Server med rødløg og et dryp citronsaft.

PASTA MED STENBIDERROGN OG CREMEFRAICHE

Hverdagsmaden må også gerne være smuk, se bare denne helt enkle ret med sort pasta og lyserød stenbiderrogn.

Tid: ca. 30 min.

(4 pers.)

300-400 g pasta med blæksprutteblæk

1 tsk. salt

1 tsk. olivenolie

2 dl fiskebouillon (køb den gerne hos fiskehandleren, så er du sikker på, at du får en god kvalitet)

1 dl cremefraiche 38%

saft af 1 citron

1 håndfuld krydderurter, f.eks. dild og purløg

200 g renset stenbiderrogn

salt og peber

1.

Kog pastaen i rigeligt vand, og tilsæt salt og olivenolie.

2.

Kog samtidig fiskebouillon ind til ca. det halve. Pisk cremefraiche i, og smag til med citronsaft.

3. Hak krydderurterne.

4.

Afdryp pastaen, og vend med stenbiderrogn, sauce og hakkede krydderurter. Krydr med salt og peber. Top med resten af stenbiderrognen.