Nikolaj Koppel: Min yndlingsopskrift

Nikolaj Koppel: Min yndlingsopskrift

“Uuuh, den er god. Den er helt uden mel, men det kræver, at man løber 3-4 kilometer ekstra dagen efter.”

Til cirka 10-12 personer

Du skal bruge:

675 gram mørk chokolade (70 procent)

450 gram usaltet smør

10 æg

675 gram sukker

Til servering:

cremefraiche

Forvarm ovnen til 160 grader. Find en springform, der er 27 centimeter i diameter og

Smelt chokolade og smør over vandbad i en gryde. Lad det køle af efter det er smeltet.

Pisk æg og sukker med en elpisker i en stor skål i cirka fem minutter indtil det stivner. Vend chokolade/smørcremen sammen med æggemassen indtil det bliver en tæt, sammenhængende masse.

Hæld det i springformen og placer springformen i en bradepande, som du fylder halvt op med kogende vand. Bag den i ovnen i en time. Sluk for ovnen og lad kagen køle fuldstændig af i ovnen.

Server kagen med en smule cremefraiche.