Nordisk wok med fisk, peberrod og perlebyg

Nordisk wok med fisk, peberrod og perlebyg

2-3 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: ca. 40 min. (afhængigt af snittetid)
  • Stege/kogetid: 20 min.
  • 250 g kuller (eller anden hvid fisk, f.eks. hellefisk, der fås på frost)
  • 2 spsk rapsolie (eller anden neutral olie)
  • 1-2 spsk frisk peberrod (fintrevet)
  • 2 tsk flydende honning
  • 2-3 tsk salt
  • 2-3 spsk æbleeddike
  • ½-1 (500 g) hvidkål (tynde strimler)
  • 4-5 stængler bladselleri (tynde skiver)
  • 2 gulerødder (tynde ringe)
  • 2 dl perlebyg (eller forkogte hvedekerner)
  • evt. 1 laurbærblad

  1. Perlebyg: Skyl perlebyggen i koldt vand. Kog 15-20 min. i rigeligt, letsaltet vand med laurbærblade, indtil kernerne er møre, men stadig har bid. Vandet sigtes fra, og perlerne løsnes evt. med en gaffel. Ved brug af hvedekerner: Læs kogetiden på pakken.
  2. Skær fisken i små stykker. Bland peberrod med honning, salt og eddike.
  3. Varm en wok, en pande eller en gryde op, så den er godt varm. Kom olie i og steg alle grønsagerne under omrøring i 3-4 min., til de er tilpas sprøde.
  4. Tilsæt fisken, peberrodsblandingen og kogt perlebyg eller korn. Rør rundt i retten, læg låg på og lad retten trække ca. 5 min., til fisken er gennemvarm. Smag til med salt, eddike og peberrod og servér straks retten.