Billede 1 - Nudelsalat med agurk og rejer

Nudelsalat med agurk og rejer

(2 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Kogetid: 3 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 75 g glasnudler
  • ½ agurk
  • ½ tsk salt
  • Dressing:
  • 3 spsk risvineddike (eller æblevineddike)
  • 3 spsk mirin (japansk sød risvin) (eller sød sherry)
  • 2 spsk tamari (eller sojasauce)
  • evt. frisk chili
  • 150 g rejer
  • 1 rød peberfrugt (fintsnittet)

SÅDAN GØR DU

  1. Kog nudlerne efter pakkens anvisning, hæld dem på et dørslag ogskyl dem i koldt vand.
  2. Vask agurken, halver den på langs og skrab kernerne ud. Skær den i tynde skiver på skrå, drys dem med salt og lad dem trække 5 min. Hæld dem på en sigte.
  3. Rør vineddike, vin og tamari/soja sammen og tilsæt evt. finthakket chili (uden frø og mellemvægge).
  4. Vend nudlerne sammen med lidt af dressingen og anret i 2 skåle. Drys med agurk, rejer og peberfrugtog dryp resten af dressingen over.
  5. Server som frokostret eller et let aftensmåltid.