Oksekød med rødvinssovs

Oksekød med rødvinssovs

Lækker simremad til kolde dage - her har vi kogt oksekødet i rødvin sammen med peberkorn og laurbærblade.

6 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Stege/kogetid: ca. 2½ timer
  • Fryse-egnet
  • ca. 1½ kg oksetykkam
  • 1 spsk smør + 1 spsk olie
  • salt og friskkværnet
  • peber
  • ½ liter rødvin
  • 2 laurbærblade
  • 2 tsk sorte peberkorn
  • 250 g skalotteløg (små, pillede)
  • 500 g pastinakker (skiver)
  • evt. jævning
  • Tilbehør: kartoffelmos (evt. kogt med knoldselleri)
  • Drys: bredbladet persille (hakket)

  1. Brun kødet i en stegegrydei smør og olie.Krydr med salt ogpeber og tilsæt rødvin,laurbærblade og peberkorn.Lad kødet småstegeunder låg i 2-2½timer, til kødet er mørt.
  2. Tilsæt løg og pastinakkerde sidste 30 min. afkogetiden. Tag kødetop og skær det i skiverpå tværs af kødfibrene.Jævn evt. sovsen ogsmag den til med saltog peber.
  3. Servér kødetmed grønsager, sovs ogkartoffelmos, og drysmed persille.