Oksekødsspyd med salat, chili og nødder
4
Ingredienser
- Oksekødsspyd med salat:
- 12 mindre træspyd
- 2-3 entrecôte-bøffer eller ribeye-steaks
- 3 kviste citrontimian, bladene heraf
- 1 fed hvidløg, finthakket
- 2 spsk olivenolie
- 1½ spsk citronsaft
- salt og peber
- 1 fennikel
- 2 gulerødder
- 50-75 g hasselnødder
- ½ citron, saften heraf
- 2 spsk flydende honning
- lidt salt
- 1 tsk frisk chili, finthakket
- 2 dl bredbladet persille, groftplukket.
- Tilbehør: Brød og evt. yoghurt-dip eller peanutdip.
- Peaunutdip:
- 2 dl kokosmælk
- 1 tsk ingefær, revet
- ½ stængel citrongræs, fintsnittet
- 1½ tsk chili, finthakket
- 3 spsk peanutbutter, crunchy , f.eks. fra Urtekram
- 1 lime, saften heraf
- 1 spsk Fish Sauce
- Yoghurt-dip:
- 3 dl drænet- eller græsk yoghurt
- ½ tsk stødt spidskommen
- 1 fed hvidløg, finthakket
- ½ dl persille, finthakket (har du mynte, så brug et mix af hakket mynte og persille)
- lidt salt og friskkværnet peber.
Sådan gør du
- Oksekødsspyd med salat:
- Læg træspyddene i blød i en skål med koldt vand i ca. 30 min (på den måde går der ikke ild i spyddene). Skær bøfferne i strimler af ca. 7 cm længde og 1 cm brede. Rør citrontimian sammen med hvidløg, olivenolie, citronsaft, salt og peber – og vend kødet sammen med marinaden. Lad kødet trække så længe som muligt, før det steges. Sæt kødet på træspyddene, opvarm en pande og kom en lille smule olivenolie herpå. Steg spyddene 1-2 min på hver side og krydr med salt og peber.
- Halvér fenniklen, skær stokken ud og kassér den. Snit fenniklen i tynde skiver. Skræl gulerødderne og skær dem i tynde skiver – gerne på et mandolinjern, hvis du har et.
- Hak nødderne groft og rist dem gyldne på en tør pande.
- Rør citronsaft sammen med honning, lidt salt og chili.
- Bland fennikel, gulerødder, nødder, dressing og persille sammen og servér det i en skål sammen med oksekødsspyddene.
- Servér med brød og evt. peanut-dip eller youghurtdip.
- Peaunutdip:
- Kom kokosmælk i en gryde og giv det et hurtigt opkog sammen med ingefær, citrongræs og chili.
- Tag gryden af varmen og pisk peanutbutter i kokosmælken. Krydr med limesaft og Fish Sauce.
- Yoghurt-dip:
- Rør drænet yoghurt sammen med spidskommen, hvidløg og hakket persille. Smag til med salt og peber.