-
Her er seks effektive øvelser, der udvikler dine spirituelle evner
-
Sådan skal du reagere, hvis dit barn ser, føler eller hører åndeverdenen
-
Manifester dit drømmeliv – 7 tips, der får dig i gang
-
Kulde, lugt eller lyde? Her er 8 tegn på, at du bliver besøgt af en ånd
-
Er du bange for spøgelser? Her er 5 tips til at blive venner med åndeverdenen
-
Brug krystaller til at rense dit hjem - sådan gør du
-
Føler du en særlig forbindelse til et dyr? Her er 10 kraftdyr, og hvad de vil fortælle dig
-
Sommerfugle kan være et tegn fra den åndelige verden – her er, hvad de betyder
Oksemørbrad i saltdej
Saltdejen krydrer kødet,mens det bager i ovnen, og den forhindrer, at kødet udtørrer. Pynt gerne dejen påtoppen og skær “pakken“ op ved bordet.
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 15 min.
- Bagetid i ovnen: 10-15 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 600 g oksemørbrad
- 1 spsk olivenolie
- 6 kviste timian
- 4 fed hvidløg
- friskkværnet peber
- 200 g fint salt
- 250 g hvedemel
- 1½ dl vand
- 1 æg
- Tænd ovnen til 225 grader. Brun kødet hurtigt på alle sider i olien på en pande sammen med timiankviste og hele, upillede hvidløgsfed. Krydr kødet med peber og læg det på en tallerken.
- Bland salt og mel sammen. Tilsæt vand og olie og ælt dejen sammen. Rul dejen ud til ca. 30 x 30 cm og læg den på en bageplade med bagepapir.
- Læg mørbraden på den ene halvdel af dejen med timian og hvidløg ovenpå. Fold den anden halvdel af dejen over kødet, tryk det lidt ned over kødet, pensl med lidt vand og tryk dejen hele vejen rundt i kanten.
- Skær kanten af, så der er ca. 2 cm tilbage. Rul dejresterne ud og skær blade, blomster eller andet mønster ud med en lille skarp kniv, og sæt pynten på toppen og siderne af pakken.
- Pisk ægget sammen og pensl pakken. Bag kødet i ovnen i 10 min., hvis kødet skal være rødt, 15 min. hvis det skal være medium. Lad pakken trække 5 min.
- Servér kødet på et skærebræt med saftrende, åbn pakken ved bordet og skær kødet ud. Saltdejen kan ikke spises! Servér med bagt selleri eller bagte kartofler, rødbeder og løg og dilddip.