Omvendt pæretærte

Omvendt pæretærte

Skøn pæretærte med karamel - server tærten med vaniljeis, som en ekstra prik over i'et!

1 tærte til 8-10 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 35 min.
  • Bagetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • Marcipandej:
  • 150 g hvedemel
  • 1⁄4 tsk salt
  • 75 g marcipan
  • 75 g koldt smør
  • 1-2 spsk mælk eller vand
  • 1 kg pærer
  • 100 g sukker
  • evt. kanel og kardemomme

  1. Tænd ovnen på 200grader. Rul dejen ud,så den passer til enstegepande, der kangå i ovnen.
  2. Skræl pærerneog skær dem ikvarter uden kernehus.Smelt sukker til gyldenkaramel på panden ogtilsæt evt. krydderier.Læg pærestykkernetæt i karamellen og laddem simre et par min.
  3. Læg dejen over frugtenog stik den ned langskanten hele vejen rundt.Sæt panden i ovnen, tildejen er gennembagt– ca. 20 min. Tag pandenud af ovnen og lad denafkøle 3-5 min.
  4. Vendforsigtigt tærten ud pået fad – brug grillhandskerpga. den varmekaramel. Servér tærtenlun eller afkølet medcremefraiche, flødeskumeller vaniljeis.