Opskrift: Eksotisk bulgursalat med friskpillede rejer

Opskrift: Eksotisk bulgursalat med friskpillede rejer

Eksotisk bulgursalat med friskpillede rejer (til 4 pers.):

Bulgur:

200 gram bulgur

4 dl vand

1 grøntsagsboullion

Kog vandet op og tilsæt grøntsagsboullion. Hæld det over bulguren og lad det trække, til vandet er absorberet i bulguren. Smag til med salt.

Marinade:

1/2 chili

1 lime

1 tsk. revet ingefær

2 spsk. sesamolie

1 spsk. honning

2 spsk. soja

salt og peber

Hak chili fint og riv limeskallen. Pres saften, riv ingefær og rør det hele sammen med honning, sesamolie og soja.

Rejer:

300 g friskpillede rejer

Rejerne smages til med salt og peber.

I salaten:

2 mango

1 bk. slikærter

1 bt. forårsløg

Lille potte med koriander

Skær mangoen i fine tern og skær slikærterne skråt. Skær forårsløget i fine, tynde ringe og vend

koriander i til allersidst.

Vend bulgur, rejer og marinade i og vend til sidst alt det grønne i.

TIP: Server med kølig hvidvin og limebåde!

Læs også opskriften:

»Dolmer med bulgur.

Nøgleord i denne artikel: ynglings opskrift, Rikke Gryberg, bulgursalat, rejer.