Opskrift: Eksotisk bulgursalat med friskpillede rejer
Eksotisk bulgursalat med friskpillede rejer (til 4 pers.):
Bulgur:
200 gram bulgur
4 dl vand
1 grøntsagsboullion
Kog vandet op og tilsæt grøntsagsboullion. Hæld det over bulguren og lad det trække, til vandet er absorberet i bulguren. Smag til med salt.
Marinade:
1/2 chili
1 lime
1 tsk. revet ingefær
2 spsk. sesamolie
1 spsk. honning
2 spsk. soja
salt og peber
Hak chili fint og riv limeskallen. Pres saften, riv ingefær og rør det hele sammen med honning, sesamolie og soja.
Rejer:
300 g friskpillede rejer
Rejerne smages til med salt og peber.
I salaten:
2 mango
1 bk. slikærter
1 bt. forårsløg
Lille potte med koriander
Skær mangoen i fine tern og skær slikærterne skråt. Skær forårsløget i fine, tynde ringe og vend
koriander i til allersidst.
Vend bulgur, rejer og marinade i og vend til sidst alt det grønne i.
TIP: Server med kølig hvidvin og limebåde!
Læs også opskriften:
Nøgleord i denne artikel: ynglings opskrift, Rikke Gryberg, bulgursalat, rejer.